Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Kommande Evenemang

september 2022

Skriva föreningshistorik

15 september -16:00 - 19:00

Står du i begrepp att skriva en jubileumsskrift, din förenings historia eller om din hembygd så behöver du fundera på  målgrupp, ambitionsnivå, tidsramar  och finansiering för genomförandet. Kursen tar upp olika moment från idé till färdig skrift. I kursen ingår en paus. FSL bjuder på fika. Anmäl dig genom formuläret nedan. En bekräftelse visas på skärmen när du skickat anmälan. OBS Kursen kan komma att flyttas till annan lokal i Stockholm och tiden ändras till 17.00 - 19.30.  

Mer information »

oktober 2022

Kurs i personarkiv

6 oktober -17:00 - 19:30

Personarkiv innehåller ofta både handlingar från arkivbildarens personliga sfär, yrkesverksamhet och annan verksamhet i samhället. Personarkiven är av stort värde för forskningen men ofta svåra att organisera. Kursen tar upp olika förteckningssätt och innehåller praktiska övningar. Kursen hålls av en yrkesverksam arkivarie. FSL bjuder på fika i pausen. Anmäl dig genom om att fylla i och skicka formuläret nedan. En bekräftelse på din anmälan visas på skärmen.  

Mer information »

november 2022

Ordna ditt arkiv

12 november -13:00 - 15:00

I denna grundkurs behandlas många aspekter inom arkivområdet som Du som arkivansvarig i en förening eller organisation kan ha nytta av. Hit hör frågor om ordnande och förtecknande av arkiv, bevarande och gallring, tips om förvaringsmedel. Kursen leds av en utbildad arkivarie. Det ingår en paus i kursen. FSL bjuder på fika. Förkunskap: Inga förkunskaper krävs. Anmälan till kurs görs via formuläret nedan. När du har skickat anmälan visas ett bekräftelsemeddelande på skärmen.    

Mer information »
+ Exportera evenemang