Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Kommande Evenemang

oktober 2021

Analoga bilder

16 oktober -13:00 - 16:00
Kostnadsfritt för medlemmar 7 platser kvar

Denna kurs går igenom hur man tar hand om och bevarar sina analoga fotografier. På vilket sätt de ska förvaras på för att inte förstöras och hur man kan ordna och förteckna sina bilder i ett arkiv. Kursledare är en yrkesverksam arkivarie som visar eget material och exempel på vad som händer med foton som förvaras fel. Kaffepaus ingår, FSL bjuder på fika. Anmälan till kurs görs via formuläret nedan. Har du inte fått en bekräftelse inom 24 timmar, vänligen…

Mer information »

Medlemsträff: Samtal om Arkivregister Stockholms Län (ASL)

21 oktober -17:00 - 18:30
Kostnadsfritt för medlemmar 18 platser kvar

ASL står inför omfattande uppdateringar. Vi bjuder in alla intresserade till samtal kring databasens fortsatta utveckling och vill ta del av synpunkter från arkivinstitutioner, registrerare och användare.

Mer information »

november 2021

Ordna ditt arkiv

18 november -17:00 - 20:00
Kostnadsfritt för medlemmar 1 plats kvar

Tillsammans med Danderyds arkivförening ordnar vi en grundkurs i arkivering med en hel del praktiska inslag. Moment som tas upp är ordnande och förtecknande av arkiv, bevarande och gallring, tips om förvaringsmedel. Kursen leds av en utbildad arkivarie. Förkunskap: Inga förkunskaper krävs.

Mer information »

Bilder och CC-licenser

25 november -17:00 - 18:30
Kostnadsfritt för medlemmar 14 platser kvar

Välkommen till ett föredrag om lagar och regler gällande fotografi. Elisabeth Boogh, styrelseledamot i FSL och insamlingsstrateg på Stockholms läns museum, berättar om var och vad man får lov att fotografera. Det blir också lite information om hur man ska tänka kring upphovsrätt, Creative commons-licenser och om vad som gäller kring att lägga upp bilder på sociala medier. (Föreläsning 30 min med efterföljande frågestund).

Mer information »
+ Exportera evenemang