Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Föreläsning: Utforska ditt hus historia

11 mars, 2021 -17:00 - 18:30

Gratis

Denna föreläsning är kostnadsfri och öppen för alla.

Vill du veta mer om ditt hus? När byggdes det? Vilka har bott där? Hur många ägare har det funnits? Finns det några gamla fotografier och kartor bevarade?

Föreläsningen visar en metod för att arkivforska på ett systematiskt sätt som är lätt att ta till sig. Föreläsare är Eleonora Undin, som berättar om hur man kan gå till väga i gårdsforskning och visar vilka källor man kan vända sig till. Ta reda på hur du kan leta i olika arkiv för att finna tidigare boende och skriva en ägarlängd. Under föreläsningen visas det även förslag på webbsidor och tryckta källor där man kan leta efter gamla fotografier och äldre kartor. De exempel som tas upp under föreläsningen kommer till största del ifrån Lisinge vid sjön Sparren där hon själv äger ett äldre hus.

Plats: Digitalt via Zoom, länk har skickats ut 8 mars. Om du inte har fått den kan den ha hamnat i skräpposten. Kontaktat kansliet om den inte kommit fram.
Inloggning från 16.40.

Utrustning: för att få fullt utbyte av föreläsningen bör du använda en dator med internetuppkoppling och med Zoom-appen nedladdad.

Detaljer

Datum:
11 mars, 2021
Tid:
17:00 - 18:30
Pris:
Gratis